Aplikovatelnost metody kaizen v japonských a českých podnicích - Nováková, Dana; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Smělá, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Bakalářská práce se podrobně zabývá japonskou filozofií kaizen, která napomáhá manažerům a společnostem po celém světě k úspěchu. V Japonsku se tento způsob myšlení odráží ve většině společností. Jedná se o postupné, nenápadné vylepšení, které se zaměřuje na optimalizaci procesů a pracovních postupů, díky níž je společnost schopna ušetřit čas, materiál, redukovat zmetkovitost a zvýšit kvalitu. Tento nekonečný proces vylepšení dává prostor pro vlastní návrhy všem zaměstnancům podniku a tím podněcuje jejich kreativitu a lepší pracovní prostředí. Bakalářská práce explicitně vysvětluje implementaci nástrojů kaizen a jejich další důsledky na podnik. Teoretické poznatky se odráží v praktické části, kde se práce soustředí na konkrétní společností provádějící kaizen.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses