Finanční sektor jako významný faktor digitalizace v České republice - Gembčík, Lukáš; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Jedlinský, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Diplomová práce se zabývá digitalizací finančních institucí v České republice, zejména novými trendy jako umělá inteligence, datová analytika, cloudové služby, blockchainové technologie či internet věcí. Cílem práce bylo zhodnotit úroveň digitální zákaznické zkušenosti z pohledu zákazníků finančních institucí a nabídnout přehled oblastí, ve kterých své produkty a služby finanční instituce mezi lety 2010-2020 již digitalizovaly. Metodami pro tento výzkum bylo online dotazníkové šetření mezi spotřebiteli a zároveň byl proveden průzkum nabízených digitálních produktů jednotlivých bankovních institucí.Závěrečná část práce se věnuje také zkoumání digitalizace v jednotlivých sektorech ekonomiky a srovnává české prostředí s ostatními zeměmi EU a OECD.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses