Problematika hospodářských vztahů České republiky se Španělskem na příkladu vybraných firem - Levina, Alena (2020)
Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku hospodářských vztahů České republiky se Špnělskem na příkladu vybraných firem. Cílem diplomové práce je zhodnocení problematiky hospodářských vztahů mezi Českou republikou a Španělskem a odhalení problémů a rizik spojených s uplatněním českého zboží na španělském trhu na příkladu vybraných firem se záměrem umožnit českým firmám, aby předešly určitým problémům spojeným s uplatněním jejich produkce na španělském trhu. Pro odhalení problémů jednotlivých firem byly provedeny hloubkové rozhovory s exportními manažery vybraných čěských firem působících na španělském trhu. Diplomová práce by měla poskytovat celkový přehled o zmíněné problematice včetně možných perspektiv prosazení českého zboží na španělském trhu, což by české firmy měly zvážit při rozhodování o vstupu na španělský trh nebo formování strategií.