Zmena CSR stratégie u vybraných firiem po mediálnych škandáloch - Šuminová, Melinda (2020)
Táto práca sa zameriava na hľadanie súvislostí medzi zmenami v spoločenskej zodpovednosti podnikov a mediálnymi škandálmi. Sústreďuje sa predovšetkým na preskúmanie reakcií vybraných podnikov na mediálne škandály a zmenu CSR stratégií v oblasti diskriminácie na základe rasy a pohlavia. Cieľom tejto práce je vytvoriť návrh zmeny stratégie CSR vybraných firiem po mediálnom škandále v oblasti diskriminácie na základe rasy alebo pohlavia a jej čiastkovým cieľom je zhodnotenie reakcií firiem na škandály. Tento cieľ je dosiahnutý pomocou analýzy firemných CSR stratégií a kritického zhodnotenia reakcií firiem na mediálny škandál a zmenu CSR stratégie na základe teoretického vymedzenia problematiky. Výsledkom analýzy a zhodnotenia mediálnych škandálov a CSR stratégií podnikov v tejto práci je indukcia smerodajných ukazovateľov určujúcich zmenu stratégie spoločenskej zodpovednosti podnikov, ktoré spolu s firemnou reakčnou stratégiou vytvárajú model reakcie firmy na mediálny škandál. Na základe zistení v tejto práci je možné dospieť k záveru, že namiesto vytvorenia jednotného scenáru zmeny CSR stratégie, by po tom, čo by firma čelila mediálnemu škandálu, mala svoje rozhodnutie podmieniť tomu, akú veľkú potencionálnu hrozbu škandálu pripisuje na základe ukazovateľov a v súlade s firemnou reakčnou stratégiou rozhodnúť o zmene stratégie CSR.