Postavení Ukrajiny na světovém trhu slunečnicového oleje - Andryakova, Karyna; Gullová, Soňa, 1954-; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Bakalářská práce je věnována postavení Ukrajiny na světovém trhu slunečnicového oleje. Její cílem je zanalyzovat a vyhodnotit pozici zemi v daném odvětví a označit jeho hlavní problémy a perspektivy. Teoretická část metodou literární rešerše dostupných literárních a internetových zdrojů uvádí charakteristiku slunečnicového oleje jako obchodní komodity. V praktické části se pozornost věnuje světovému trhu vybraného rostlinného oleje. Prostřednictvím analýzy časových řad se zkoumá nabídka a poptávka slunečnicového oleje ve světě jakož i jeho produkce a spotřeba. Zvlášť se probírá cena a faktory působící na cenu komodity, následně se praktická část věnuje hlavním producentům oleje. Postavení Ukrajiny se analyzuje na základě podmínek pro produkování komodity, zkoumání současného stavu produkce oleje a jeho obchodu. Na konci se vymezují problémy a perspektivy ukrajinského trhu slunečnicového oleje.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses