Prínos BI pre management mikro a malých firiem - Kudlej, Radoslav; Kubálek, Tomáš, 1963-; Kubálková, Markéta, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
U mnohých majiteľov maloobchodných prevádzok dodnes prevláda názor, že využívanie Business Intelligence nástrojov je výhradou veľkých nadnárodných korporácií uchovávajúcich mnohé dáta o svojom biznise v elektronickej forme. Cieľom autora je oboznámiť čitateľov s možnosťami využitia analytických nástrojov Business Intelligence aj v oblasti mikro a malého podnikania so zameraním na segment očných optík. Maloobchodné softvéry v tomto segmente uchovávajú dáta, ktoré mnohí považujú primárne za výsledok nevyhnutnej evidencie a prehliadajú ich potenciál v oblasti ekonomického a finančného riadenia.Cieľom praktickej časti práce je vytvorenie manažérskych dasboardov v prostredí Power BI, ktoré pomocou finančných ukazovateľov zobrazujú prevádzkovú činnosť maloobchodnej spoločnosti. Ako podklad pre jednotlivé vizualizácie je pripravená OLAP databáza, naplnená transformovanými dátami z databázy využívaného softvéru.
Vedoucí práce: Tomáš Kubálek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: manažer obchodu [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses