Korupce v Mexiku a její ekonomické souvislosti - Svatoš, Martin; Jiránková, Martina, 1967-; Sejkora, Jiří, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tato diplomová práce komplexně mapuje a analyzuje fenomén korupce v Mexiku, její ekonomické souvislosti a situaci okolo boje s korupcí v zemi v posledních letech. Zároveň je prostor věnován také některým doprovodným faktorům korupce, jako např. obchodu s drogami. V první části se práce zaměřuje na korupci jako takovou, metody jejího měření, její příčiny a ekonomické dopady, a také vznik a rozvoj korupce v zemi. Druhá kapitola cílí již přímo na Mexiko a jeho boj proti korupci, zahrnuje představení hlavních aktérů tohoto konfliktu a také konkrétních reforem a způsobů boje s korupcí, přičemž pro detailnější dokreslení situace jsou následně využity i některé významné korupční aféry a případy. Poslední část se pak věnuje hodnocení a analýze mexického protikorupčního boje, jeho ekonomickým souvislostem, současné ekonomické situaci země a také možnému budoucímu vývoji.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses