Greenwashing v oděvním průmyslu - Rojíková, Eva (2020)
Tato práce se věnuje globálním hodnotovým řetězcům v oděvním průmyslu a ve spojitosti s tím také otázce udržitelnosti. Cílem práce je analyzovat hodnotový řetězec společnosti H&M z pohledu udržitelného a enviromentálního přístupu, primárně se zaměřením na sociální oblast ve fázi výroby. Závěrem analýzy je určeno, zdali kampaň H&M je greenwashing, či nikoliv.