Strategie firmy Regulus na českém trhu a její expanze do zahraničí - Kučerová, Tereza; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Běťák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Cílem bakalářské práce bylo zhodnotit působení společnosti REGULUS spol. s r.o. na tuzemském trhu i na trzích zahraničních, a především pomocí analýz pak navrhnout možnosti pro expanzi. V práci jsem nejprve stručně společnost charakterizovala a představila její historii a produktové portfolio. Další část jsem věnovala analýze její činnosti v tuzemsku a zahraničnímu obchodu, podrobněji jsem pak popsala působení dceřiných společností ve čtyřech evropských zemích. Provedla jsem analýzu konkurenčních sil Porterovým modelem pěti sil a SWOT analýzu. Dále jsem shrnula odborné veletrhy, na nichž se Regulus pravidelně prezentuje, a navrhla nové příležitosti v oboru. Stěžejní kapitolou je analýza evropského trhu s tepelnými čerpadly, s nimiž chce společnost více proniknout na trh Společenství, a následné PESTLE analýzy dvou vybraných zemí. Nakonec je pak na jejich základě vybrán trh vhodnější.
Vedoucí práce: Miroslava Zamykalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses