Marketingová strategie firmy MAST-JÄGERMEISTER CZ s.r.o. na českém a zahraničních trzích - Chábová, Natálie (2020)
Tématem bakalářské práce je marketingová strategie firmy MAST-JÄGERMEISTER CZ s.r.o. na českém a zahraničních trzích. Cílem této práce je na základě analýz a získaných informací, vytvořit návrh na zlepšení marketingové strategie. Práce je rozdělena do 6 hlavních kapitol. V každé kapitole je propojena teorie s praxí. V první kapitole byly definovány pojmy marketing a marketingová komunikace. V druhé kapitole byla představena firma Mast-Jägermeister, její historie, produktové portfolio, největší konkurenční podniky a byla vytvořena SWOT analýza. Následující kapitola se věnovala marketingovému mixu, který se soustředil na produkt Cointreau a míchaný nápoj Cointreau Fizz. Čtvrtá kapitola se zaměřila na komunikační mix tohoto produktu, kde každý nástroj byl komparován se zahraničními trhy. V páté kapitole byla představena analýza SWOT, kde výchozí byl marketingový mix produktu Cointreau. Závěrečná část přinesla několik návrhů na zlepšení marketingové strategie produktu Cointreau Fizz na českém trhu. Hlavním přínosem práce jsou doporučení pro firmu, pomocí kterých by se měla zlepšit jejich marketingová komunikace se spotřebiteli.