Analýza spolupráce vybraných českých firiem s agentúrou CzechTrade. - Vinklerova, Vanda (2020)
Hlavním cílem diplomové práce Analýza spolupráce vybraných českých firem s agenturou CzechTrade je zhodnocení nástrojů k pomoci vstupu malých a středních podniků na francouzský trh. Vedlejším cílem je identifikace alternativy k agentuře CzechTrade. Diplomová práce se zaměřuje na spolupráci agentury CzechTrade při vstupu na francouzský trh dvou vybraných společností. Práce uvádí agenturu do kontextu institucí ekonomické diplomacie. Následně hodnotí, do jaké míry byly činnosti agentury dostačující k vstupu na francouzský, připadne jiný evropský trh a, zda v současnosti existuje alternativa k této proexportní agentuře.