Právní otázky hospodářské soutěže autobusové dopravy - Smetana, Viktor; Boháček, Martin, 1947-; Vaňkátová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Cílem této diplomové práce je zjistit problematické otázky právní úpravy týkající se autobusové dopravy a zhodnotit efektivnost a nastavení úpravy relevantních oblastí soutěžního práva na evropské úrovni, ve Spolkové republice Německo (SRN) a České republice (ČR), jak z hlediska právní úpravy, tak z hlediska právní praxe. Práce se nejprve v první kapitole zabývá charakteristikami osobní autobusové dopravy. V následující kapitole se věnuje soutěžnímu právu a detailněji pak problematice spojování soutěžitelů a zneužití dominantního postavení. V další části práce popisuje vývoj v oblasti autobusové dopravy ve Spolkové republice Německo, zejména v souvislosti se spojováním soutěžitelů. Čtvrtá kapitola se zaměřuje na Českou republiku a oblast zneužití dominantního postavení. Závěrečná část práce se pak věnuje budoucímu vývoji.
Vedoucí práce: Martin Boháček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses