Podnikání nadnárodní retailové firmy - Ivanko, Elena (2020)
Bakalářská práce se zabývá podnikáním nadnárodní retailové společnosti na příkladu firmy METRO Cash & Carry. Firemní strategie nadnárodní společnosti je základní úvahou nadnárodní firmy při vstupu na zahraniční trhy, ovlivňuje proces expanze a podnikání firmy. Teoretická část práce shrnuje poznatky k dané problematice. V praktické části jsou představeny konkrétní aspekty firemní strategie nadnárodní retailové společnosti METRO Cash & Carry, kterou firma zvolila pro expanzi a podnikání na zahraničních trzích na příkladu České republiky a Ruské federaci.