Plnění cílů udržitelného rozvoje (SDGs) - případová studie Argentiny a Chile - Bee, Lucia (2020)
Tato bakalářská práce se věnuje komparaci dvou zemí Latinské Ameriky z hlediska problému chudoby, jejíž vymýcení je jedním z cílů Agendy 2030 iniciované Organizací spojených národů. Práce je rozdělená do 4 částí. Teoretická část se zabývá popisem mezinárodních organizací jako takových, představuje samotnou OSN a její Agendu 2030 a v poslední řadě teorii chudoby, která je později aplikována v části praktické. Empirická část dále srovnává situaci chudoby v regionu Latinské Ameriky a zaměřuje se na analýzu problematiky v Argentině a Chile. Ke komparaci jsou využity ukazatelé používané mezinárodními organizacemi a kulturní dimenze G. Hofstedeho. Poslední částí je zhodnocení plnění tohoto cíle podle Agendy 2030.