Plnění cílů udržitelného rozvoje (SDGs) - případová studie Argentiny a Chile - Bee, Lucia; Lehmannová, Zuzana, 1951-; Růžičková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tato bakalářská práce se věnuje komparaci dvou zemí Latinské Ameriky z hlediska problému chudoby, jejíž vymýcení je jedním z cílů Agendy 2030 iniciované Organizací spojených národů. Práce je rozdělená do 4 částí. Teoretická část se zabývá popisem mezinárodních organizací jako takových, představuje samotnou OSN a její Agendu 2030 a v poslední řadě teorii chudoby, která je později aplikována v části praktické. Empirická část dále srovnává situaci chudoby v regionu Latinské Ameriky a zaměřuje se na analýzu problematiky v Argentině a Chile. Ke komparaci jsou využity ukazatelé používané mezinárodními organizacemi a kulturní dimenze G. Hofstedeho. Poslední částí je zhodnocení plnění tohoto cíle podle Agendy 2030.
Vedoucí práce: Zuzana Lehmannová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses