Agenda 2030. Případová studie : Rovnost mužů a žen - Kucharčíková, Anna; Lehmannová, Zuzana, 1951-; Růžičková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Bakalářská práce se zabývá tématem Cílů udržitelného rozvoje v rámci Agendy 2030. Konkrétně se práce zaměřuje na cíl č. 5 – rovnost mužů a žen. Teoretická část práce obsahuje představení systému global governance, roli OSN v tomto systému a obecné seznámení s Agendou 2030. Praktická část práce je tvořena komparativní případovou studií doposud dosažených výsledků Cílů udržitelného rozvoje v oblasti nerovnosti mezi pohlavími. Komparace je provedena dle zvolených kritérií nejprve ve světovém měřítku, dále ve státech Mali a Bangladéš, protože se jedná o země z nejohroženějších oblastí v této problematice. Výstupem komparativní případové studie je zhodnocení, jak byla prozatím Agenda 2030 úspěšná.
Vedoucí práce: Zuzana Lehmannová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses