Medzinárodná konkurencieschopnosť Poľska - Gallíková, Ivana (2020)
Cieľom bakalárskej práce je zhodnotiť medzinárodnú konkurencieschopnosť Poľska. Práca je členená do troch kapitol. Prvá kapitola je teoretickým východiskom práce, vymedzuje a definuje pojem medzinárodnej konkurencieschopnosti a zároveň popisuje vybrané kvantitatívne a kvalitatívne ukazovatele konkurencieschopnosti. Druhá kapitola je analytickou časťou a skúma vývoj jednotlivých ukazovateľov v Poľsku. Prostredníctvom analýzy identifikuje pozitívne a negatívne faktory vplyvu na konkurenčnú výkonnosť Poľska. Tretia kapitola prináša zhodnotenie konkurenčných výhod a nedostatkov, porovnáva pozíciu skúmanej ekonomiky s jeho partnermi v rámci Vyšehradskej štvorky a na záver uvádza návrhy na posilnenie konkurencieschopnosti Poľska.