Medzinárodná konkurencieschopnosť Poľska - Gallíková, Ivana; Gullová, Soňa, 1954-; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Cieľom bakalárskej práce je zhodnotiť medzinárodnú konkurencieschopnosť Poľska. Práca je členená do troch kapitol. Prvá kapitola je teoretickým východiskom práce, vymedzuje a definuje pojem medzinárodnej konkurencieschopnosti a zároveň popisuje vybrané kvantitatívne a kvalitatívne ukazovatele konkurencieschopnosti. Druhá kapitola je analytickou časťou a skúma vývoj jednotlivých ukazovateľov v Poľsku. Prostredníctvom analýzy identifikuje pozitívne a negatívne faktory vplyvu na konkurenčnú výkonnosť Poľska. Tretia kapitola prináša zhodnotenie konkurenčných výhod a nedostatkov, porovnáva pozíciu skúmanej ekonomiky s jeho partnermi v rámci Vyšehradskej štvorky a na záver uvádza návrhy na posilnenie konkurencieschopnosti Poľska.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses