Mezinárodní nevládní organizace a lidská práva : Snaha Amnesty International o odstranění trestu smrti v Africe - Škrobánková, Kateřina; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Strachová, Nikola; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá mezinárodní nevládní organizací Amnesty International a jejími aktivitami ve vybraných afrických státech v souvislosti s problematikou trestu smrti. Konkrétně se věnuje Gambii, Jižnímu Súdánu a Egyptu. Cílem této práce je zjistit, jak se trestu smrti Amnesty International v každé ze zemí věnuje a jaké politiky a nástroje užívá za účelem jeho zrušení. Teoretická část se zabývá obecně mezinárodními nevládními organizacemi, Amnesty International a jejími metodami a politikami. V empirické části je popsáno použití těchto metod a politik na konkrétních případech boje Amnesty International proti trestu smrti ve vybraných zemích.
Vedoucí práce: Zuzana Trávníčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses