CSR značky Avon - Školová, Karolína (2020)
Diplomová práce se zabývá konceptem společenské odpovědnosti firem. Hlavním cílem této diplomové práce je zanalyzovat a zhodnotit dopady CSR aktivit a projektů společnosti Avon na její zaměstnance a zákazníky. Práce je rozdělena do dvou kapitol. První kapitola se zaobírá pojmem CSR, jeho vývojem, mezinárodními standardy a institucemi, které jsou činné v oblasti CSR. Dále se v rámci první kapitoly definuje přimý prodej, jeho historický vývoj a metody. Druhá kapitola je věnována společnosti Avon, jejímu vzniku, hlavnímu poslání a současné situaci. V rámci společenské odpovědnosti jsou přiblíženy vztahy společnosti vůči zaměstnancům, dodavatelům, distriburům, ale také k udržitelnosti a životnímu prostředí. Dále jsou analyzovány filantropické projekty a iniciativy Avonu, a vyhodnocení jejich známosti mezi zákazníky společnosti.