Nákupní chování - Cordt, Daniel (2020)
Práce se zabývá nákupním chováním českého a německého spotřebitele v oblasti Chebska a Waldsassenu. Pomocí dotazníkového šetření zjišťuje podrobnosti o chování jak českých, tak německých spotřebitelů dané oblasti. Šetření je vyhodnoceno pomocí grafů, které vizualizují výsledek pro jeho lepší pochopení. Hlavním cílem práce je zjistit odpovědi na otázky co, proč, a kde nakupují Češi v Německu a Němci v ČR. Dalším cílem je zjistit proč někteří Češi v Německu nenakupují a naopak a také za jakých okolností by v zahraničí nakupovali. Z dotazníků vyšla najevo charakteristika nákupního chování Čechů nakupujících v Německu a Němců nakupujících v Čechách. Dále byl pomocí odpovědí získaných od respondentů zjištěn důvod proč v zahraničí nenakupují a za jakých okolností by tam nakupovali.