Dopady zbrojních sankcí Evropské unie na obchod se zbraněmi - Bednáriková, Veronika; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Moric, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Diplomová práce se věnuje dopadům zbrojních sankcí uložených Evropskou unií (EU) na obchod se zbraněmi v praxi. V první polovině se práce zabývá sankcemi v kontextu zahraniční politiky, současné sankční praxi mezinárodních organizací a principy fungování mezinárodního obchodu se zbraněmi. Cílem práce je zhodnotit projev a naplnění cílů zbrojních sankcí EU v praxi na základě analýzy dostupných dat o transferech zbraní, vojenského materiálu a vydávaných exportních licencí. Výzkumné jádro tvoří druhá polovina práce, jejíž náplní je analýza čtyř sankčních režimů – dvou autonomně uložených EU a dvou převzatých EU od OSN.
Vedoucí práce: Zuzana Trávníčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses