Relaunch značky Flora v kategórii margarínov - Titková, Tatiana (2020)
Diplomová práca sa zaoberá znovuuvedením značky Flora v segmente margarínov v Českej republike, ktorý prebehol v roku 2019. Venuje pozornosť zmene komunikačnej stratégie tejto značky a tiež jej novej cieľovej skupine. Okrem iného porovnáva súčasnú stratégiu s pôvodnou čím spĺňa cieľ analýzy úspešnosti tejto kampane a jej dopadov na spotrebiteľov. Teoretická časť práce vysvetľuje dôležité pojmy značky, jej prvkov druhov a jednotlivých značkových stratégií. Praktická časť okrem predstavenia spoločnosti Upfield a portfólia značiek, obsahuje aj zásadné fakty o súčasných trendoch v potravinárskom priemysle a ich vplyv na trh žltých tukov, do ktorého spadá značka Flora. Tento trh je taktiež analyzovaný z hľadiska konkurencie. Záver práce je venovaný vlastnému dotazníkovému šetreniu, ktoré tak ako analýza trhu poskytlo dôležité fakty pre analýzu postavenia značky Flora na trhu margarínov. Hlavný cieľ práce ponúka základ pre poskytnutie odporúčaní pre značku Flora a spoločnosť Upfield do budúceho podnikania, ktoré sú uvedené v poslednej kapitole práce.