Zhodnocení vybraných pěších turistických tras ve značkařském obvodu Milevsko - Selnarová, Tereza (2020)
Bakalářská práce se zabývá certifikací pěších tras. Cílem práce bylo ohodnotit vybrané trasy ve značkařském obvodu Milevsko na základě návrhu české certifikační normy. Výsledkem terénního výzkumu bylo prokázáno, že žádná z tras nesplňuje požadavky normy. Dále vyplynulo, že norma by měla být revidována. Nachází se v ní několik nedostatků. Součástí práce jsou proto také doporučení a připomínky k dané normě. Výsledky této práce mohou být využity Klubem českých turistů ke zlepšení stavu tras a jejich modernizaci, a také k úpravě současného znění české certifikační normy pro pěší trasy. Práce je strukturována do pěti kapitol. První se zabývá pěší turistikou, druhá její historií. Třetí kapitola se věnuje pěším trasám a systému značení. Čtvrtá kapitola pojednává o již existujících certifikačních normách pro pěší trasy. V páté kapitole je na základě vlastního terénního výzkumu sepsáno zhodnocení vybraných tras.