Strategie společnosti Dermacol a.s. na českém trhu - Hrušková, Simona (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá strategií společnosti Dermacol na českém trhu. Cílem je vyhodnotit její současnou strategii a poskytnout strategická doporučení s ohledem na vnější a vnitřní prostředí společnosti.Jádrem této práce je strategická analýza, která pomocí PEST analýzy zkoumá obecné prostředí firmy, za použití Porterova modelu vyhodnocuje oborové prostředí a analýza interních podnikových faktorů posuzuje vnitřní situaci společnosti. Poznatky získané těmito metodami bilancuje SWOT analýza.Strategická analýza odhalila, že společnost Dermacol a.s. uplatňuje strategii výrobkové diferenciace a internacionalizace s využitím přímého exportu.Doporučení plynou ze zjištění převahy silných stránek nad slabými a hrozeb nad příležitostmi. Společnost by měla pokračovat v diverzifikaci a více diferenciovat své produkty a služby.