Strategie společnosti Dermacol a.s. na českém trhu - Hrušková, Simona; Cimler, Petr, 1956-; Volfová, Jitka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá strategií společnosti Dermacol na českém trhu. Cílem je vyhodnotit její současnou strategii a poskytnout strategická doporučení s ohledem na vnější a vnitřní prostředí společnosti.Jádrem této práce je strategická analýza, která pomocí PEST analýzy zkoumá obecné prostředí firmy, za použití Porterova modelu vyhodnocuje oborové prostředí a analýza interních podnikových faktorů posuzuje vnitřní situaci společnosti. Poznatky získané těmito metodami bilancuje SWOT analýza.Strategická analýza odhalila, že společnost Dermacol a.s. uplatňuje strategii výrobkové diferenciace a internacionalizace s využitím přímého exportu.Doporučení plynou ze zjištění převahy silných stránek nad slabými a hrozeb nad příležitostmi. Společnost by měla pokračovat v diverzifikaci a více diferenciovat své produkty a služby.
Vedoucí práce: Petr Cimler
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses