Imigrační politika Donalda Trumpa : případ hraniční zdi s Mexikem - Kroček, Filip (2020)
Práce se zabývá americkou imigrační politikou za vlády Donalda Trumpa s konkrétním zaměřením na výstavbu hraniční zdi s Mexikem. Cílem práce je přiblížení široké škály změn, které Trumpova administrativa zavedla. Hlubší analýza je pak provedena na případu hraniční zdi s Mexikem. První část práce se věnuje historickému vývoji americké migrační politiky. Druhá kapitola rozebírá dosavadní opatření přijaté v rámci imigrační politiky za vlády Donalda Trumpa. Poslední kapitola se zaměřuje na výstavbu hraniční zdi.