Imigrační politika Donalda Trumpa : případ hraniční zdi s Mexikem - Kroček, Filip; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Jakubec, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Práce se zabývá americkou imigrační politikou za vlády Donalda Trumpa s konkrétním zaměřením na výstavbu hraniční zdi s Mexikem. Cílem práce je přiblížení široké škály změn, které Trumpova administrativa zavedla. Hlubší analýza je pak provedena na případu hraniční zdi s Mexikem. První část práce se věnuje historickému vývoji americké migrační politiky. Druhá kapitola rozebírá dosavadní opatření přijaté v rámci imigrační politiky za vlády Donalda Trumpa. Poslední kapitola se zaměřuje na výstavbu hraniční zdi.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses