On-line nakupování potravin na českém trhu - Rosenbergová, Eva (2020)
Tématem této bakalářské práce je dynamicky se rozvíjející odvětví e-commerce – on-line nakupování potravin. V úvodní kapitole je popsáno 7 portálů, které u nás poskytují službu nákupu potravin na internetu. V druhé části je definován marketing a jeho nástroje – podnikové koncepce a marketingový mix 4P a 4C. V podkapitole o marketingové komunikaci je popsán komunikační mix a určen první cíl práce – analyzovat marketingovou komunikaci portálů. Vzhledem k tomu, že většina uvedených portálů podniká pouze na internetu, probíhá marketingová komunikace zejména v on-line prostředí. Druhý cíl práce je analýza postojů současných a potenciálních zákazníků e-shopů s potravinami. K dosažení cíle byl využit dotazník. Výsledky tohoto šetření jsou obsahem závěrečné části práce.