Přímé zahraniční investice švýcarské firmy - Reifová, Martina; Černá, Iveta, 1979-; Gullová, Soňa, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Cílem této bakalářské práce je na základě odborné literatury a provedeného dotazníkového šetření zjistit, zda-li se vyplatí švýcarské firmě Stadler Rail AG i nadále investovat do českého trhu a zjistit, jaké výhody a úskalí pro zahraničního podnikatele Česká republika představuje.Teoretická část se věnuje základnímu vymezení pojmů, které mají posloužit k lepšímu pochopení tématu. Pro lepší analýzu prostředí byly identifikovány bariéry vstupu do odvětví a současná konkurence, která na trhu momentálně působí. Praktická část se pak podrobněji zabývá vybranou firmou. Formou dotazníkového šetření se zjišťuje, jestli mají dle cestujících české železnice potenciál do budoucna a jaké věci by se měly změnit, aby byly hojněji využívané. Jen tak se mohou investice alokovat do správných míst a Česká republika by se tak mohla vyrovnat standardům našich zahraničních sousedů.
Vedoucí práce: Iveta Černá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses