Marketingová komunikace vybraného hotelu v Německu - Sedlařík, Dominik (2020)
Tato bakalářská práce zkoumá marketingovou komunikaci německého hotelu Unter den Linden v Assmannshausenu. Cílem této práce je zhodnotit současnou marketingovou komunikaci hotelu a na základě analýzy komunikačních nástrojů, dotazníkového šetření a SWOT analýzy poskytnout návrhy na její zlepšení. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy jako cestovní ruch, marketing služeb, marketing a jeho nástroje a SWOT analýza. Praktická část práce popisuje marketingové nástroje a aktivity hotelu a aplikuje SWOT analýzu. Závěrem jsou vyhodnoceny výsledky dotazníkového šetření a poskytnuty návrhy na zlepšení marketingové komunikace hotelu.