Společnosti působící v rámci sdílené ekonomiky na českém trhu - Apltová, Tereza (2020)
Tato diplomová práce se zabývá společnostmi, které působí v rámci sdílené ekonomiky na českém trhu. Popsány jsou jak společnosti, které působí v rámci logistických služeb (převážně city logistiky - mobility v rámci měst), tak i společnosti působící v ostatních sektorech, jako krátkodobé ubytování či peněžnictví. Pro praktickou část diplomové práce bylo vytvořeno dotazníkové šetření zaměřené na povědomí o sdílené ekonomice a využívaní jejích služeb na českém trhu.