Ekonomické vzťahy medzi Slovenskou republikou a Nemeckom - Keder, Kristián (2020)
Cieľom záverečnej práce je zhodnotenie vývoja ekonomických vzťahov medzi Slovenskou republikou a Nemeckom od samotného vzniku Slovenska až po súčasnosť pomocou analýzy zmien, ktoré boli vyvolané členstvom SR v Európskej únii. Práca je členená do troch kapitol. Prvá kapitola sa venuje charakteristike vzájomných ekonomických vzťahov pred vstupom SR do EÚ. Druhá kapitola sa zameriava na charakteristiku vzájomných ekonomických vzťahov po vstupe SR do EÚ a skúma vyvolané zmeny. Posledná kapitola analyzuje dopady členstva SR v EÚ na obchodnú spoluprácu s Nemeckom.