Postavení Indie v mezinárodním obchodě s čajem - Bečková, Monika (2020)
Tato práce se zaměřuje na postavení Indie v mezinárodním obchodě s čajem. První kapitola obecně charakterizuje čaj a obchod s čajem, druhá se věnuje konkrétně Indii. Třetí kapitola analyzuje postavení Indie na globálním trhu a porovnává tuto zemi s ostatními konkurenty vyvážejícími čaj. Na základě analýzy konkurenceschopnosti jsem navrhla řešení, která by mohla vést ke zlepšení postavení Indie na světovém trhu s čajem. V závěru práce je nastíněn odhad budoucího vývoje.