Jednotná klasifikace a kvalita služeb ubytovacích zařízení - Blahoutová, Lenka; Žufan, Jan; Bejdáková, Blanka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem kvality služeb v cestovních ruchu a jednotnou klasifikací ubytovacích zařízení. V současné době je pro klasifikaci ubytovacích zařízení v České republice využívána metodika Oficiální jednotné klasifikace ubytovacích zařízení České republiky, která byla sestavena na základě spolupráce Asociace hotelů a restaurací České republiky a České centrály cestovního ruchu CzechTourism. Cílem této bakalářské práce je prokázat odlišnost mezi hodnocením ubytovacích zařízení pomocí jednotné klasifikace a hodnocením hostů. K dosažení cíle je využívána komparace dat, která byla sbírána z cestovatelských portálů. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V praktické části dochází k všeobecné charakteristice služeb a dále k bližšímu seznámení se službami ubytovacími, především pak s oborem hotelnictví. Teoretická část dále informuje o Oficiální jednotné klasifikaci ubytovacích zařízení České republiky, o její metodice a procesu samotné certifikace. V první kapitole teoretické části probíhá komparace principů hodnocení na dvou vybraných recenzních portálech, druhá kapitola poskytuje rozbor online recenzí. Výsledky výzkumu prokazují, že zatímco jednotná klasifikace hodnotí ubytovací zařízení na základě technické vybavenosti, hosté se ve svém hodnocení soustřeďují na spokojenost se službami.
Vedoucí práce: Jan Žufan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses