Program západního rozvoje ČLR se zaměření na provincii Sichuan - Hladilová, Silvie; Vlčková, Jana; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tato diplomová práce se zabývá regionální politikou Čínské lidové republiky. Představuje Program západního rozvoje, který čínská vláda představila v roce 2000 za účelem snížení socioekonomických nerovností v zemi způsobených především reformami v 80. a 90. letech 20. století. Práce se zabývá způsoby implementace programu, skrze který vláda bojuje s chudobou a zaostalou ekonomikou západních provincií. Cílem diplomové práce je analyzovat dopady opatření, jejich efektivitu a udržitelnost do budoucna a posoudit, zda se daří přiblížit ekonomickou úroveň západních oblastí na podobnou úroveň jako má rozvinuté východní pobřeží. Práce zkoumá toto téma jak na celonárodní úrovni, tak na příkladu provincie Sichuan.
Vedoucí práce: Jana Vlčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses