Posouzení marketingové strategie společnosti DEK - Lomozová, Petra (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá posouzením marketingové strategie společnosti DEK. Jedná se o českou stavební společnost, která poskytuje dodávky materiálů a služeb ve stavebnictví a stavební materiály rovněž vyrábí. Cílem bakalářské práce je posoudit nynější marketingovou strategii společnosti a navrhnout doporučení pro zlepšení současného stavu. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je vysvětlen pojem marketing a s ním související marketingová strategie. Dále jsou rozebrány složky marketingového mixu a marketingové prostředí s některými analýzami, kterých se v marketingu využívá. Praktická část se zprvu věnuje popisu společnosti a následně posuzuje její marketingový mix. Několik analýz zmíněných v teoretické části je poté aplikováno na příkladu společnosti. V závěru práce jsou předloženy náměty ke zlepšení vycházející ze zjištěných informací během zpracovávání praktické části práce.