Koučink jako metoda rozvoje zaměstnanců – porovnání vnímání executive koučinku mezi americkými a českými zaměstnanci - Hulcká, Elena; Čermáková, Elvíra; Krupka, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Diplomová práce se zabývá tématem executive koučinku jakožto metody rozvoje vysoce postavených zaměstnanců nebo manažerů s vysokým potenciálem. Konkrétně práce porovnává situaci v České republice a ve Spojených státech amerických. Cílem této práce je porovnat vnímání a aktivní využívání executive koučinku ve dvou zmiňovaných zemích, s přihlédnutím k rozlišným kulturním rysům těchto dvou společností. Pro splnění cíle byl proveden kvantitativní výzkum mezi českými a americkými manažery. Práce uvádí do teorie a historie koučinku, vymezuje koučink oproti ostatním oborům a popisuje průběh executive koučinku. Dále práce analyzuje vliv kulturních paradigmat na koučování a komparuje současnou situaci v obou zemích.
Vedoucí práce: Elvíra Čermáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses