Vstup českých minipivovarů na trhy EU - Prokopová, Anna; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Gullová, Soňa, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
V posledním desetiletí se rostoucí obliba pivních speciálů a piva od menších producentů projevila v rapidním růstu počtu minipivovarů, jak v České republice, tak i na evropském trhu. Jen v Česku jich bylo v roce 2019 evidováno 483. Hlavním cílem této diplomové práce je navržení koncepce ideální vstupní strategie libovolného českého minipivovaru na nový (konkrétně německý) zahraniční trh. K vytvoření strategického vstupního plánu byly použity nástroje pro zkoumání vnitřního (SWOT analýza) a vnějšího (PEST analýza) prostředí. Celý plán je navržen tak, aby bral co nejvíce v úvahu možnosti a zdroje, které bývají takto malým hráčům dostupné. Vstupní strategie je v práci doplněna návrhem komunikační strategie. Ta stojí velkou částí na základě provedeného dotazníkového šetření. Strategický i komunikační plán čerpají také z cenných zkušeností skutečných českých producentů, se kterými se podařilo úspěšně navázat kontakt. I jejich cenné poznatky z praxe jsou součástí práce. Vedlejším cílem práce popsat situaci českých minipivovarů a dále odhalit trendy a charakteristické znaky jejich trhu.
Vedoucí práce: Miroslava Zamykalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses