Historická sídla v České republice - Bartošová, Veronika; Jarolímková, Liběna; Vaníček, Jiří, 1944-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Předmětem zkoumání této diplomové práce je hodnocení efektivnosti investice do památky. Konkrétně se práce zaměřuje na město Mělník, které je řádným členem Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska. Teoretická část práce seznamuje čtenáře se Sdružením historických sídel Čech, Moravy a Slezska a jeho aktivitami, přibližuje téma investic a vysvětluje základní pojmy v oblasti kulturních památek. Praktická část práce uvádí navrženou metodologii hodnocení efektivnosti investice do památky. Dále dochází k praktickému ověření pomocí získaných ukazatelů. Závěr práce shrnuje výsledky analýzy a na jejich základě uvádí doporučení k dalšímu sběru statistických údajů městem.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses