Vývoj trhu s elektrickými vozidly v Norském království - Kozák, Jan (2020)
Cíl práce je porovnání elektromobility v Norsku a ČR. V první kapitole je porovnán vývoj trhu s elektrickými vozidly v Norsku a ČR z pohledu poskytnutých vládních pobídek a prodeje. V druhé kapitole jsou zkoumány faktory, které mohou za rozdílný stupeň vývoje elektromobility v obou zemích. Na základě poznatků jsou v poslední kapitole navržena jistá doporučení pro ČR pro přiblížení se norskému vzoru.