Podnikání vietnamské komunity v ČR - Nguyen, Van Thang; Cimler, Petr, 1956-; Sadílek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Vzhledem k tomu, že je vietnamská komunita jednou z největších cizineckých skupin v České republice, je důležité zjistit, jak přemýšlí první generace Vietnamců žijící v ČR. Cílem práce je zjistit odpovědi na otázky proč přišli do ČR a proč začali podnikat. Cíl byl dosažen pomocí polostrukturovaných rozhovorů se sedmi vietnamskými podnikateli. Z rozhovorů vyšlo najevo, že chudoba, nízké příjmy a špatná životní úroveň ve Vietnamu sehrála důležitou roli v příchodu Vietnamců do ČR. Dále bylo zjištěno, že legalizace pobytu, osamostatnění se a jazyková neznalost měli vliv na rozhodnutí začít podnikat.
Vedoucí práce: Petr Cimler
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses