Právní úprava podnikání v oblasti chovu skotu - Bílková, Alena (2020)
Tato práce se zabývá vývojem právní úpravy podnikání v oblasti chovu skotu v konvenčním a ekologickém zemědělství v České republice. V rámci kapitoly je objasněno téma GMO free mléka v České republice a v Německu. Práce obsahuje popis struktury zemědělských dotací a některé konkrétní příklady jednotlivých typů dotací. V závěru je objasněn vliv výkupní ceny hovězího masa a mléka na počet kusů skotu v konvenčním a ekologickém zemědělství v České republice.