Aditivní výroba a její dopady na světový trh - Novosadová, Tereza; Müller, Štěpán, 1945-; Křenková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Bakalářská práce se zabývá tématem aditivní výroby a jejími dopady na světový trh. V začátku práce nejprve seznamuje čtenáře s pojmem aditivní výroba a objasňuje, jak technologie 3D tisku funguje. Krátce nastiňuje ne příliš vzdálenou historii, popisuje používané technologie a materiály, ukazuje využití a uplatnění a zmiňuje jak výhody, tak nevýhody tohoto odvětví. Dále se práce zabývá světovým trhem aditivní výroby. Nabízí stručný výčet výrobců technologie a rozebírá její situaci ve všech světových regionech i v České republice. V další části práce pojednává o vlivech a dopadech 3D tisku na světový trh, které se mohou jevit negativně i pozitivně. Ačkoli má aditivní výroba schopnost kladně působit na určité aspekty a nabídnout nové příležitosti, její působení na trhu může přinést nepříznivý vliv či potenciální hrozby. V závěru je čtenáři poskytnuto krátké shrnutí této nové technologie a jejího vstupu na světový trh.
Vedoucí práce: Štěpán Müller
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses