Vliv obchodně-politických opatření na zemědělství Ruské federace - Avdeeva, Polina; Sato, Alexej, 1952-; Křepinský, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
V roce 2014 byly Evropskou Unií na Ruskou federaci vyhlášeny obchodně-politické opatření - sankce. Tato skutečnost ovlivnila jak ruskou ekonomiku, tak malé ekonomiky sousedních států a v neposlední řádě i ekonomiky členských státu EU. Ovlivněny byly nejrůznější sektory hospodářství: od průmyslových a zemědělských odvětví až po sektor služeb. Daná práce je zaměřena především na oblast zemědělství; cílem je stanovit dopad obchodně-politických opatření EU na agrární sektor Ruska. V práci budou provedeny analýzy nejrůznějších zemědělských ukazatelů, prozkoumány vývozy a dovozy zemědělských výrobku a v neposlední řádě bude určeno i postavení sektoru v národním hospodářství Ruska.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses