Vstup vybranej firmy na zahraničný trh - Babiarčiková, Sabína (2020)
Táto bakalárska práca je venovaná návrhu stratégie spoločnosti Footshop s.r.o. na slovinský trh. Teoretická časť je zameraná na preskúmanie motívov, ktoré firmy vedú k expanzii a k medzinárodnému obchodovaniu, ďalej sa zameriava na popis faktorov, ktoré musí firma zohľadniť a takisto, ktoré vplývajú na výber trhu. Následne je práca zacielená na detailnú deskripciu foriem vstupov, ktoré má firma pri tomto rozhodnutí k dispozícií, a na záver tejto časti, sa práca upriamuje na strategické prístupy vstupov firiem na zahraničné trhy. V praktickej časti sú využité základné manažérske nástroje a to SWOT a PESTEL analýza, spoločne s vlastnými parametrami prostredníctvom, ktorých sa ponúka výber konkrétnej formy vstupu na daný trh.