Vstup vybranej firmy na zahraničný trh - Babiarčiková, Sabína; Hinčica, Vít; Křenková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Táto bakalárska práca je venovaná návrhu stratégie spoločnosti Footshop s.r.o. na slovinský trh. Teoretická časť je zameraná na preskúmanie motívov, ktoré firmy vedú k expanzii a k medzinárodnému obchodovaniu, ďalej sa zameriava na popis faktorov, ktoré musí firma zohľadniť a takisto, ktoré vplývajú na výber trhu. Následne je práca zacielená na detailnú deskripciu foriem vstupov, ktoré má firma pri tomto rozhodnutí k dispozícií, a na záver tejto časti, sa práca upriamuje na strategické prístupy vstupov firiem na zahraničné trhy. V praktickej časti sú využité základné manažérske nástroje a to SWOT a PESTEL analýza, spoločne s vlastnými parametrami prostredníctvom, ktorých sa ponúka výber konkrétnej formy vstupu na daný trh.
Vedoucí práce: Vít Hinčica
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses