Působení mikroinfluencerů na sociálních sítích - Celuchová, Vendula (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím mikroinfluencerů pro marketing na vybraných sociálních sítích v teoretické rovině a následně rozdíly ve vnímání mikroinfluencerů mezi českými a rakouskými uživateli vybraných sociálních sítích v rovině praktické. Hlavním cílem je srovnání mikroinfluencer marketingu na Instagramu v České republice a v Rakousku. Práce je rozdělena do pěti kapitol, kdy první kapitola je zaměřená na online marketing a marketingové komunikace. Druhá kapitola je věnována sociálním sítím, jejich vývoji a využití pro marketing se zaměřením na jednu z nejpopulárnějších sociálních sítí dnešní doby, kterou je Instagram. V této kapitole je také popsán pojem content marketing, který je pro influencer marketing klíčový. Třetí kapitola se zabývá samotným influencer marketingem a objasněním, kdo mikroinfluencer je. Čtvrtou kapitolou začíná praktická část, která zahrnuje ukázky českých a rakouských mikroinfluencerů a jejich příspěvků. K naplnění cíle je využit kvantitativní výzkum ve formě dotazníků provedený mezi rakouskými a českými uživateli Instagramu, kterým se zabývá poslední pátá kapitola.