Cena zboží, díla a její placení - Horák, Martin; Švarc, Zbyněk, 1950-; Andreisová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Bakalářská práce se zaměřuje na zkoumání právních souvislostí ceny za dílo a přibližuje frekventované způsoby platebního styku.Text je rozložen do tří celků dle názvu práce a mj. se snaží přiblížit vybrané situace nebo naznačit směr pro prevenci či předcházení potížím např. cestou precizování smlouvy.Autor přibližuje aktuální právní status např. u významného typu - smlouvy o dílo, kde převzetí díla i s vadami překonává konstrukce předchozích právních norem, a to pozitivně tím, že nově se pružně řeší situace nežádoucí ba nespravedlivé, kdy dřív mohlo být zhotoviteli odmítnuto převzetí a potažmo odměna i pro drobnější vadu (zásadně nebránící funkčnímu užívání díla jako celku).
Vedoucí práce: Zbyněk Švarc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses