Podnikatelské prostředí Filipin a možnosti uplatnění českých firem - Jašková, Karolína (2020)
Cílem této diplomové práce je poskytnout českým subjektům zvažujícím expanzi na tento trh, ucelený přehled o současném podnikatelském prostředí Filipín, jeho specifikách a perspektivních odvětvích pro vývoz a zahraniční investice. První část práce je věnována teoretickému konceptu podnikatelského prostředí a přístupům k jeho hodnocení. Dále teoretickým výkladem PEST a SWOT analýzy. Druhá kapitola je věnovaná hodnocení současného podnikatelského prostředí Filipín za využití PEST analýzy, výsledkům hodnocení v rámci mezinárodních žebříčků konkurenceschopnosti, specifikům zakládání podnikání na Filipínách. a postupům v případě dovozu, či vývozu na Filipíny. Poslední kapitola je dedikována vývoji obchodních vztahům mezi Českou republikou a Filipínami a identifikaci perspektivních odvětví pro uplatnění českých subjektů. V závěru, je na základě znalostí získaných v průběhu celé práce, vypracovaná SWOT analýza filipínského podnikatelského prostředí.